2021-10-26 12:38:24• hírek • Bede Emőke

Ha az Ócskapiacra menne, ne feledje otthon Covid-igazolványát se!

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közösségi oldalán emlékeztette kedden a lakosságot, hogy a kormány által elrendelt korlátozások miatt az Ócskapiacon mind a kereskedőknek, mind a vásárlóknak szükségük lesz az uniós Covid-igazolványra.

Mindazok, akik szeretnék letölteni az oltottságot vagy a betegségből való felgyógyulást bizonyító Covid-igazolványt, a certificat-covid.gov.ro oldalon tehetik ezt meg. A weboldalon először egy érvényes e-mail címet kell megadni, ahová pillanatokon belül megérkezik egy hivatkozás, melyre kattintva a felhasználó már hozzáfér az igazolvány kiállítását lehetővé tevő felülethez.


Új igazolvány igényléséhez értelemszerűen a Certificat nou gombra kell kattintani, majd a személyi vagy útlevél adatainak megadásával az igénylőnek azonosítania kell magát. Ezt követően az oltottak a kapott vakcina típusát, a beadás helyszíneként szolgáló megyét és a második dózis hónapját kell megadják, a betegségen átesett vagy negatív teszttel rendelkezők pedig csak a megyét és a hónapot. A „Nu sunt robot” captcha kipipálása után lementhetővé válnak az adatok, s ezzel párhuzamosan a rendszer generálja is a QR-kódot tartalmazó igazolványt, melyet aztán PDF formátumban le is lehet tölteni. A dokumentumot nem kötelező okostelefonon felmutatni, akinek kényelmesebb, ki is nyomtathatja azt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: